/
  • 42 Ongerepte kilometers door de Oostvaardersplassen

   Zondag 3 mei 2015 werd voor de zesde keer de Rietvelt Natuurmarathon in Flevoland georganiseerd. Deze marathon loopt 42 kilometer lang door de ongerepte natuur van de Oostvaardersplassen tussen Lelystad en Almere.

   Geheel in tegenstelling tot de tendens van groeiende deelnemersaantallen bij veel marathons, wil de Rietvelt Natuurmarathon kleinschalig en eenvoudig blijven met een maximum van 60 teams. De Rietvelt Natuurmarathon laat zich dus zeker niet kenmerken door entertainment,  verzorgingsposten en ander vermaak op het parcours, maar dat is ook niet nodig want iedere deelnemer mag 42 kilometer lang een persoonlijke verzorger meenemen op de fiets.

   Lopers die de afstand wel heel lang vinden hebben de mogelijkheid om deze marathon als duo te volbrengen; loper en fietser ' verdelen'  dan de afstand en lopen bij toerbeurt een bepaald aantal kilometers. Al met al levert dit een gemêleerd gezelschap op bij de start om 10 uur 's ochtend op camping 't Oppertje aan het Bovenwater.

   Vanaf de start lopen de deelnemers via de Knardijk richting de rietvelden rondom de Oostvaardersplassen, met prachtig uitzicht op de vele vogels, edelherten, konikpaarden, heckrunderen en reeën. De Oostvaardersplassen hebben internationale bekendheid gekregen door de film "De nieuwe wildernis'".

   facebook6021

   Nieuwsgierig geworden?

   Bekijk dan reportage van Omroep Flevoland van  2013, 2011 , 2010.

   Klik hier voor de uitslagen van editie 2014.

   Klik hier voor de foto's van editie 2014.

   Klik hier voor de uitslagen van editie 2013.

   Klik hier voor foto's  van editie 2013

   Overige verslagen: Video 1e Flevoland Natuurmarathon

   U kunt de Rietvelt Natuurmarathon ook volgen op facebook