/
  • Geen Cycle-run meer

   Wegens gebrek aan belangstelling is besloten om te stoppen met de Cycle-run. De editie in 2014 was dus de laatste in een lange reeks.

    

    

  • Cycle-run 2014 - Foto's Peter van de Wal

  • Cycle-run 2014 - Foto's Ankie Brouwer

  • In koppels van twee moet een afstand van 10 of 20 km worden afgelegd. Hierbij wordt door de één gefietst en de ander gelopen, waarbij je zo vaak mag wisselen als je wilt (dus ook 0 keer).

   De cycle-run is altijd één van de gezelligste Spirit evenementen, met veel lol maar ook onderlinge strijd.

   Voor wie

   Voor iedereen! Dus maak een team met je loopmaatje, ega, opa, kind, vriend, collega, klasgenoot, moeder of ?? Er is geen minimale leeftijd voor deelname. Als een team bestaat uit twee personen van jonger dan 12 jaar moet er een ouder/begeleider meefietsen.

   Wanneer

   Zondag 12 oktober 2014

   Start

   11.00 uur

   De regels

   Omdat het in het begin nogal druk is mag pas voor het eerst gewisseld worden als het fietspad langs de Binnenhavenweg is bereikt. Verder is de wisselprocedure als volgt. De fietser fietst een stukje vooruit en zet zijn fiets langs de kant van het fietspad. Hij gaat een stukje voor zijn fiets staan waar hij door de loper wordt aangetikt, waarna hij zelf zijn weg lopend kan vervolgen.

   Uitslagen

   De uitslagen worden bekend gemaakt op deze site.

   Prijzen

   Traditioneel zijn er vier taarten te winnen. Voor zowel de 10 als 20 km een taart voor de winnaars en een taart voor het team van wie de eindtijd de vooraf opgegeven tijd het dichtst heeft benaderd.

   Parcours

   We starten met een halve ronde op de baan. Het parcours loopt verder via de Binnenhavenweg, het Jagersveld, de Beginweg, de Bronsweg, de Binnenhavenweg, de Oostranddreef, langs de ijsbaan en weer terug naar de baan. Deelnemers aan de 20 km gaan via de baan voor de tweede ronde. De lengte van 1 ronde is ongeveer 10.3 km. Er is ook een uitgebreide beschrijving van het parcours.