/
  • Natuurlijk bewegen

   De training natuurlijk bewegen is voor jong en oud, voor getrainde en ongetrainde mensen. Heb je last van chronische blessures of een beroep waarbij je veel moet lopen en daarbij pijnklachten ervaart? Deze training leert je op een andere, lichtere en makkelijker manier te lopen en te rennen. Met een goede en rustige opbouw verminder je de kans op blessures en kun je meestal langer en pijnloos lopen. Het is een uitgebalanceerde trainingsmethode met veel persoonlijke aandacht. Op dit moment is AV Spirit een van de weinige atletiekverenigingen die aandacht besteedt aan deze vorm van lopen.

   Wat verstaan wij onder natuurlijk bewegen?
   Onder natuurlijk bewegen verstaan wij het bewegen van het lichaam met zo weinig mogelijk hulpmiddelen en ondersteuning. Iemand die aan natuurlijk hardlopen doet, gebruikt de kracht en de flexibiliteit en de natuurlijke demping van zijn/haar eigen lichaam. Natuurlijk bewegen leren doe je dan ook barrevoets of met zogenaamde minimalistische schoenen. Dat zijn schoenen zonder hak, zonder ondersteuning of demping en met veel ruimte voor de tenen. Wij hebben altijd veel verschillende types en maten van deze schoenen op voorraad die je kunt proberen tijdens de training alvorens je eventueel zelf een paar aanschaft.

   Training
   We trainen twee keer per week: op maandagavond vanaf 19:30 uur en op zaterdagochtend starten we om 9:00 uur. De trainingen duren anderhalf uur en zijn vooral gericht op het aanleren van de techniek van het natuurlijk bewegen. Iedereen kan op elk moment instappen omdat de trainingen altijd op de persoon worden afgestemd. De trainingen worden heel voorzichtig opgebouwd.  Het kost tijd om je voeten de kracht terug te laten vinden.

   Waar houden we ons mee bezig in de training?

   • Leren ontspannen
   • Aandacht voor de basishouding
   • De signalen (pijntjes) die je lichaam geeft leren te verstaan
   • Veranderingen aan brengen in de manier van bewegen
   • Gebruik leren maken van de krachten van de natuur
   • Ademhaling.


   Doel van de training
   Doel van de training is voor ieder persoonlijk, maar bij de velen is het doel chronische klachten te verminderen en/of grotere afstanden met minder moeite te kunnen afleggen.

   Meedoen?
   Om kennis te maken met de training kun je twee gratis proeftrainingen bijwonen. Het is een goede en vrijblijvende manier om erachter te komen of het iets voor je is. Mocht je meer willen weten, neem dan contact op met natuurlijk bewegen trainer Rob Salomonson 06-28432240 of rob@salomonson.nl