/
  • RaceRunning

   Sinds drie jaar verzorgt AV Spirit in samenwerking met 2Move&More wekelijks de training voor RaceRunning op woensdag van 15.45 - 16.45 uur. Als een van de eerste verenigingen in Nederland hebben wij deze nieuwe tak van atletiek omarmd en geïntroduceerd.
   Ook gemeente Lelystad is van mening dat iedereen moet kunnen sporten en daarom wordt de RaceRunner in Lelystad door de WMO vergoed. De positieve ervaring leert dat aanvragen voor de RaceRunner zeer snel en goed worden afgewikkeld door de gemeente. Klik de link voor meer informatie over de WMO-regelingen in Lelystad.

  • Wat is een RaceRunner en RaceRunning?

   Een RaceRunner is een driewiel loopfiets met een zadel maar zonder pedalen. Doordat de atleet het gewicht kan verdelen over drie verschillende punten, maakt de RaceRunner het mogelijk voor mensen met een lichamelijke beperking te sporten. De RaceRunner is geschikt voor mensen met een lichamelijke beperking (zoals bv. cerebrale parese, spina bifida of andere syndromen) die in het dagelijks leven een rollator of rolstoel gebruiken voor hun mobiliteit. Voor deze groep (ernstig beperkte) mensen is dit in sommige gevallen één van de weinige mogelijkheden om aan sport te doen. 

   De RaceRunner draagt bij om conditie te onderhouden of verbeteren en om net als iedereen lekker te kunnen sporten. 

   Wilt u meer weten over RaceRunning en de mogelijkheden om mee te trainen? Neem dan contact op met Elske Warners.