/
  • Kabinet verlengt maatregelen tegen corona tot en met 28 april

   Alle maatregelen die nu gelden tegen de verspreiding van het coronavirus zijn inmiddels door het kabinet verlengd tot en met dinsdag 28 april. Deze maatregelen zijn dus ook van kracht voor alle sportfaciliteiten, sportclubs en evenementen.

   Met het eerder al stilvallen van alle activiteiten op atletiekclubs zoals trainingen, wedstrijden en andere bijeenkomsten, dat nu doorgetrokken wordt tot en met 31 mei, moet de komende weken uitgewerkt worden wat dit betekent voor de rest van het atletiekjaar 2020.

   Wat betreft competities en NK’s heeft de Atletiekunie (conform de RIVM maatregelen) besloten alle competities van het aankomend atletiekseizoen af te gelasten. Alle betrokken organisatoren en instanties zijn hierover geïnformeerd. Dit besluit geldt voor alle niveaus van de atletiekcompetitie, die vanaf 18 april gepland stonden.

   Ook het Nederlands Kampioenschap Atletiek, gepland van 26 tot en met 28 juni in Den Haag, alsmede de overige NK’s tot en met 5 juli zijn hierbij gecanceld. Men zoekt naar alternatieven om deze evenementen, mogelijk in een andere vorm, in het najaar te laten plaatsvinden.

   Bovenstaande maatregelen staan in het belang van onze leden en de samenleving in het algemeen en dienen het gemeenschappelijke doel het coronavirus zo snel als mogelijk onder controle te krijgen.

   Uiterlijk 21 april, een week voor 28 april, neemt het kabinet opnieuw een besluit over verlenging van de maatregelen. In de persconferentie van 7 april liet premier Rutte al blijken dat hij de kans reëel acht dat de coronamaatregelen ook na 28 april van kracht blijven.

  • Hoe nu verder?

   Uiteraard neemt ook AV Spirit het Corona virus serieus en we weten dat onze leden dat ook doen. Toch willen wij ook een voorschot nemen over de periode na deze crisis. Na de zomervakantie staan een aantal evenementen op het programma waar de hardloop-liefhebbers van de Spirit naar uitkijken zoals de Fish Potato run en de Dam tot Dam loop. Bovendien komt er weer een Wintercup seizoen, want zoals eerder gemeld is er inmiddels een nieuwe sponsor gevonden: RUN2DAY-Almere!

   Om ons goed voor te bereiden op deze evenementen heeft Ruud Disse een aantal trainingsadviezen afgestoft en opnieuw geredigeerd. Ze waren al eerder geplaatst in de Flevopost en zijn ook te vinden op onze website Deze adviezen hebben aan zeggingskracht nog niets verloren en ze zijn in deze periode van alleen trainen zeer nuttig!