/
  • Gisteravond kwamen een aantal kinderen met jeuk, bulten en uitslag van de atletiekbaan. Na onderzoek bleken die veroorzaakt te zijn door de eikenprocessierups. Vandaag is een groep mensen gaan zoeken rondom de baan en op de eikenbomen rondom de sportvelden zijn zeker vijf tot zes kolonies rupsen aangetroffen. De haartjes van de rups kunnen heftige allergische reacties veroorzaken.

   AV Spirit heeft daarom alle jeugd-trainingen voor de rest van de week afgelast. Ook de sportdagen die door diversen basisscholen op AV Spirit terrein zouden worden gehouden gaan niet door. Senioren krijgen het dringende advies niet de baan op te gaan. Als ze dat wel doen is dat op eigen risico.

   Lees meer op Omroep Flevoland 

  • Interview door Omroep Flevoland met Elske Warners over de eikenprocessierups:
   (Audio) Interview door Omroep Flevoland met Don Weemering over de eikenprocessierups: