/
  • Klimmen tegen MS

  • Doordat ik geboren ben met de huidziekte EB en vanaf mijn 12de acute reuma heb, die 11 jaar geleden chronisch is geworden (RA), weet ik dat gezond zijn niet vanzelfsprekend is. En zo is het ook voor mensen met MS, die daar continu mee moeten dealen.
   In 2012 was ik op de koffie bij Dave Slotboom. Dave vertelde mij dat hij ging fietsen voor het goede doel "Klimmen Tegen MS".
   Dave zijn vrouw heeft MS. Door het enthousiasme waarmee hij dat vertelde besloot ik bij thuiskomst dezelfde avond hem te bellen en te vragen of hij het leuk zou vinden om dit samen te gaan doen. Zo ook geschiede.

   De betreffende evenementen hadden als doel om 1, 2 of 3 keer de Mount Ventoux te beklimmen. Dave en ik hebben die dagen de Mount Ventoux van alle 3 de kanten beklommen, dus werd het tijd voor een andere uitdaging. Daarom gaan Dave en ik op 14 mei a.s. met de fiets, tent en kookgerei, vanaf Lelystad richting Maastricht. Daar pakken we de fietsroute "De Groene Weg naar de Middellandse Zee" op.

   We fietsen dan van Maastricht door de Ardennen naar Bourcy, Cattenom, Cicourt-Lés-Vieville, Marnay, Poligny, Loyettes, Crest, Rochegude, Avignon. Bij Avignon gaan we van de route af naar de Mount Ventoux.
   Doel is om deze berg 1x omhoog te fietsen met volle bepakking, afhankelijk van onze fysieke gesteldheid op dat moment. Daar nemen we dan afscheid en zal Dave daar blijven met zijn gezin voor vakantie. Dave is dan aanwezig op het evenement op 10 juni Klimmen tegen MS.

   Ik zal dan door naar Arle fietsen om daar op 1 juni weer met de bus naar huis te keren. Ik word hierbij gesponsord door mijn werkgever het GVB Amsterdam voor een bedrag van € 500,-. Deze komt ten gunste van "Team Slotboom Moves" waar we voor fietsen. 

   Mocht je ons willen steunen dan stellen we dat zeer op prijs. Meer info is te vinden op: https://www.klimmentegenms.nl (Team Slotboom Moves). Op Facebook zal ik dagelijks vermelden hoe de reis verloopt. 

   René Ester