/
  • AV Spirit steunt NSGK

   Hoe makkelijk kan het zijn?! Met uw oude kleding, schoenen, lakens en gordijnen kunt op een hele gemakkelijke manier iets betekenen voor kinderen met een handicap. Door textiel in te zamelen in de daarvoor bestemde container bij AV Spirit helpt u niet alleen de vereniging maar ook de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. Zo zorgen wij er samen voor dat deze kinderen niet meer aan de zijlijn hoeven te staan.

   Hoe werkt het?

   Textielinzamelaar Curitas heeft bij AV Spirit een kledingcontainer geplaats. Al uw (oude) textiel mag hierin gedeponeerd worden. Per kilo ingezameld textiel doneert Curitas een bedrag aan de atletiekvereniging en aan het NSGK.

   Wanneer de container vol is wordt deze geleegd door Curitas. Het ingezamelde textiel wordt in Nederland gesorteerd. Dit werkt wordt onder andere gedaan door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Bruikbare spullen worden hergebruikt. Van de rest worden grondstoffen gemaakt voor nieuwe producten.

   Wat mag er allemaal in de kledingcontainer?

   T-shirt, hemden, broeken, truien, sportkleding, vitrage, gordijnen, handdoeken, jurken, rokken, blouses, jassen, jacks, ondergoed, lingerie, zwemkleding, sokken, kousen, schoenen, laarzen, gympen, sandalen, riemen, (hand)tassen, pluche speelgoed, lakens en slopen.

   Deze mogen in een afgesloten zak in de container gedeponeerd worden.

   Wat mag er niet in de kledingcontainer?

   Natte kleding, vervuilde kleding, afval, vulmateriaal, matrassen, vloerbedekking, synthetische kussens, dekbedden, rubberen laarzen en klompen.