/
  • Wedstrijdverslag C/D/ junioren

   Zaterdag reisden de C- en D-junioren af naar Heerde voor hun tweede competitiewedstrijd. De kleine atletiekbaan van AV De Gemzen was het podium voor de verschillende onderdelen die de junioren mochten draaien die dag. Het weer was druilerig en fris, maar voor sportprestaties ideaal.
   Helaas konden de meisjes D-junioren geen estafettelopen door late afzeggingen. Het team was daardoor niet compleet en vervanging was er om diezelfde reden ook niet. Gelukkig konden de overgebleven meiden van het team heel snel schakelen en waren blij dat zij wel een vervangend onderdeel konden doen deze dag.
   De trainers hebben weer mooie prestatie mogen aanschouwen dit weekend en hebben ook zeker leerpunten gezien die zij gaan verwerken in de trainingen. Er zijn weer veel PR’s gesneuveld dit weekend. De 30 Spiritatleten hebben allemaal hun best gedaan om voor hun team zoveel mogelijk punten binnen te halen.

   Enkele highlights van de competitie:
   Koen van Eden over de 10 meter met kogel. In zijn hart eigenlijk een MiLa loper, maar blijkt stiekem ook een goede kogelstoter te zijn. Zijn zinnen waren gezet op de 10 meter en dat doel is met vlag en wimpel bereikt.

   Tim Tempelman en Joël Hoeve. Al enkele wedstrijden hikken zij tegen een persoonlijk record aan met hoogspringen, maar die 1.50 meter wilde maar niet lukken. Beiden hebben deze wedstrijd dan toch eindelijk deze hoogte mogen bedwingen.

   Coen de Haan loopt een schitterende 150 meter in 19.45 seconde, stoot even een PR met 11,25 meter op de kogel en pakt de winst op het speerwerpen met 26.52 meter.

   Kyle Weernink springt een zeer mooi PR met verspringen. Met bijna een halve meter verder zet hij zijn PR nu op 4,18 meter en is hij ook over de 4 meter grens heen.

   De meisjes junioren D moesten extra hard hun best doen om alle punten te pakken die ze konden pakken. Eva Ligtvoet verbeterde daarom maar even drie PR’s op al haar onderdelen.  Ook Iris Turksema pikte een PR mee op speer en Bo Engel en Lisa Caldenhoven zorgden dat er weer een mooi aantal punten meegingen op de horden en de 1000 meter. Top gedaan meiden!

   Nog een competitiewedstrijd te gaan en dan zal de uiteindelijke stand bekent zijn.

   Hier staan alle uitslagen van alle atleten:
   https://www.atletiek.nu/wedstrijd/vereniging/17112/306/

   Voor de Nederlandse Ranglijsten waar een aantal van onze atleten in voorkomen kunt u hier kijken:
   https://www.atletiek.nl/ranglijsten