/
  • Terugblik op Start to Run van september 2017

   Waarom Start to Run? Een terugblik van een deelnemer:

   Op 9 september 2017 ben ik begonnen met Start to Run. Best spannend, want een jaar eerder had ik een behoorlijke blessure aan mijn knieen en het schema (dat kun je van te voren al inzien op de website) zag er best pittig uit.

   We begonnen met een groepje van 4 dames tussen de 24 en 66 jaar oud. Er was meteen een leuke klik. 
   De eerste les kregen we van René tegenover de Scapino, in de regen .... Gelukkig was dit uiteindelijk de enige x dat we echt regen hebben gehad! 
   We begonnen met een minuutje hardlopen, nou ja ... dribbelen. Dat was nog best pittig. We kregen ook nog wat oefeningetjes, trippling, skipping. Allemaal woorden die toen nog abracadabra waren, maar waarvan we nu natuurlijk weten wat het betekend ;).
   De eerste training was leuk, de sfeer onderling was goed, we hadden er zin in!

   Op dinsdagavond konden we ook trainen, dan kregen we een training van Karel. Karel nam ons mee buiten de baan bij Spirit. Vertelde ons veel over voeding, kleding, hoe je het best je schoen aan kon trekken (ik bol nog steeds eerst mijn voet op, voordat ik mijn veters vast maak EN een dubbele knoop er in!). Ondertussen deed mijn vriendin en buurvrouw ook met ons mee. Ook iemand die al eerder was begonnen, maar het alleen toch niet goed lukte.

   Op zaterdag kregen we voortaan les van Ruud. Ruud vertelde altijd wat dingen over techniek. Pasfrequentie, sinaasappeltje onder je kin, splitpennetjes. De training van Ruud waren ook altijd erg gezellig. We hebben heel wat met elkaar gelachen. De eerste x dat we 8 minuten achter elkaar moesten lopen ... Gladys weet nog heel goed wat voor gezicht ik trok (dacht het niet!). Maar we hebben het overleefd. 

   Elke week gingen we vooruit met de begeleiding van Karel en Ruud. Steeds dichterbij kwam de "finale". Ik was daar toch wel zenuwachtig voor ... 3 km achter elkaar rennen ... dat ga ik toch nooit redden!!!

   En op 21 oktober was het dan zo ver. Na 12 trainingen gingen we onze finale lopen. Waar we in het begin niet eens konden praten tijdens een kortje stukje lopen, konden we dat nu wel ...

   Ons groepje was wel wat van samenstelling verandert. 1 van de dames was uitgevallen doordat ze over de kop was gegaan met mountainbiken, maar daar hadden we dan weer een man voor terug gekregen. Dus alsnog met zijn 5-en de finale gelopen.

   Bijna iedereen heeft hem in 1x uitgelopen. Ik niet ... Ik vond het zwaar, kreeg pijn in mijn been, ging tussendoor een stukje lopen, dan ging de pijn weer weg. Maar ... het laatste stukje liep Ruud met mij mee en toen ik de bocht om kwam zei hij mij bij de drempel te gaan versnellen, dan zou ik het nog onder de 33 minuten halen. Ik dacht natuurlijk dat me dat never nooit niet zou lukken. Maar de drempel gepasseerd ging ik dan ... 32.58 minuten. Geen wereld tijd, maar wel mijn tijd. En ik was er trots op!

   Allemaal hebben we het gehaald. Tussen de 27.48 minuten en de 32.58 minuten. Toen ik hier aan begon had ik nooit verwacht dat ik dit zou kunnen. Maar met de goede begeleiding van Karel en Ruud, is het wel gelukt.  

   Op 17 december 2017 gaan we de kerstloop doen in dronten. Ik weet nu al dat ik over 5,8 km ruim een uur doe, maar nu loop ik niet meer tussendoor! Dus die kerstloop gaat ook wel lukken! Karel loopt met ons mee en die motiveert ons wel als het minder gaat.

   Wat ik een paar jaar geleden me niet voor kon stellen, vind ik nu toch echt ... Hardlopen is leuk! Ik kan een ieder aanraden om Start to Run of de beginnerscursus te gaan doen. In die paar weken dat het duurt begin je al een gevoel te krijgen of je het leuk vindt of niet. 
   Je wordt goed begeleid, waardoor je geen blessures krijgt. Ik was zelf heel bang dat mijn blessure van vorig jaar weer terug zou komen. Maar met de goede begeleiding en huiswerkoefeningen is dat niet gebeurd!

   Ik ga nu door om de 5 km steeds sneller te kunnen. Uiteindelijk zou ik die onder de 40 minuten willen lopen, maar daar ben ik nog lang niet. Maar ... wat niet is, kan nog komen. En als ik zie wat ik nu in een paar maanden al gegroeid ben, gaat het vast wel een keer gebeuren!