/
    •  

      4e Hessels & Hessels Wintercup seizoen 2012-2013

      Na het 40 jarig bestaan in 2012 heeft AV Spirit weer een reden voor een feestje. In oktober 1984 ging de 1e Wintercup van start en dat betekent dat op 6 januari 2013 de 200e editie plaats gaat vinden. De start is om 10:30 op Sportpark Langezand en het startschot zal worden gegeven door wethouder Jop Fakeldey.

      Na 28 jaargangen met elk 7 Wintercuplopen kun je zeggen dat dit hardloopevenement deel uitmaakt van een sportieve Lelystadse traditie.

      De Hessels & Hessels Wintercup is een recreatieve laagdrempelige loop voor jong en oud en beginner tot (sub)topper. Voorheen werd er één parcours gelopen, sinds een paar jaar zijn er twee mooie wisselende parcours door de Lelystadse bossen. De afstanden variëren van 800 meter tot 15 km. Een paar jaar geleden is het lopen met een startnummer geïntroduceerd en ook de computer heeft zijn intrede gedaan. Voor inschrijven en uitslagen kan men tegenwoordig op internet terecht. Daar waar men vroeger bij het finishen een kaartje met de gelopen tijd in handen kreeg wordt er nu een uitslag op basis van leeftijd en afstand gepubliceerd.

      De Hessels & Hessels Wintercup mag nog steeds rekenen op mooie aantallen deelnemers. Ook vindt de loop vaak plaats onder prachtige winterse omstandigheden, 20 cm sneeuw vormt voor de echte Wintercupper geen belemmering. Deze edities behoren tot de meest memorabele. In de geschiedenis van de Wintercup is het slechts een keer voorgekomen dat de organisatie de omstandigheden te gortig vond en werd de Wintercup afgelast, wat trouwens tot veel gemopper leidde. Een Wintercupper laat zich niet zo makkelijk zijn maandelijkse loopje ontnemen. Nog niet zo lang geleden werd er een Wintercup zonder uitslag gelopen, zodat de lopers wat rustiger in de sneeuw hun rondjes konden afleggen.
      Zoals gezegd: de Wintercup maakt deel uit van een sportieve Lelystadse traditie.

      In verband met het overlijden van Herman Sluijter zijn de feestelijkheden verschoven naar de volgende Hessels & Hessels Wintercup in februari.

      200e Hessels & Hessels Wintercup op 6 januari 2013
      Voorinschrijven: www.inschrijven.nl
      Na-inschrijven: vanaf 9:30 tot uiterlijk 10:30 in het clubgebouw.

      Website Wintercup

      Uitzending Omroep Flevoland 100e Wintercup in 1998