/
  • Loop en fiets in teamverband over dijken rond de unieke Oostvaardersplassen. Volg de lijnen van het water in Flevoland en draag bij aan een water en sanitatie project in Bangladesh.

   Samen lopen
   In Flevoland is water zeer nadrukkelijk aanwezig. Er zijn oplossingen gevonden voor het omgaan met water, maar wateroverschotten en watertekorten blijven om aandacht vragen. Een dag in teamverband lopen en fietsen door deze inspirerende omgeving is leuk! Helemaal als je weet dat je hiermee bijdraagt aan een oplossing voor de waterproblemen elders.

   Langs water
   De lengte van het parcours is 55 km; een mooie afstand voor ervaren fietsers en minder ervaren lopers of andersom, of hoe dan ook voor een enthousiast team -maar het is niet de lengte die telt. Het gaat om de opzet van de loop in teamverband, het lopen bij water en voor water, de waterteamsport. Dit zorgt ervoor dat 9 juni 2013 een erg leuke dag zal worden.

   Voor water
   De opbrengst van de loop gaat naar een project van Aqua for All. De opbrengst gaat dit jaar naar de Max Foundation. Het project realiseert drinkwatervoorziening (pompputten) en sanitatie, inclusief voorlichting over hygiëne.. De kosten zijn bijzonder laag, voor €10,-- per persoon wordt drinkwater en/of sanitatie op een duurzame wijze gerealiseerd. Voor meer informatie.

   Hoe en wat
   Ook dit jaar wordt de loop georganiseerd door Waterschap Zuiderzeeland, de provincie Flevoland, Rijkswaterstaat Waterdienst, AV Spirit Lelystad en HKV Lijn in water.

   Alle deelnemers worden gevraagd zich te laten sponsoren door hun bedrijf, overheid, collega's, vrienden en bekenden. Voor verdere informatie en enthousiasmering.

   Volg ons vanaf nu ook op twitter!

   We hopen u te zien op 9 juni!

   De organisatie van de Lijn in Waterloop 2013