/
  • Clubkampioenschappen 2018

    

    

  • Op vrijdag 28 en zaterdag 29 september 2018 worden de clubkampioenschappen georganiseerd bij AV Spirit. Net zoals voorgaande jaren zullen de junioren/senioren een zevenkamp draaien op de vrijdagavond en de zaterdag, de pupillen een 4-kamp alleen op de zaterdag en kunnen de hardlopers zich inschrijven voor een 3- of een 5-kilometerloop op vrijdagavond.
   Wat anders is deze editie van de clubkampioenschappen is dat senioren zich kunnen inschrijven voor losse onderdelen. Zij zullen op deze onderdelen geen medaille ontvangen, maar een eventueel clubrecord wordt wel gehonoreerd

  • Inschrijven
   Inschrijven moet gebeuren via atletiek.nu. Via deze link: https://www.atletiek.nu/wedstrijd/main/24654/ kan er ingeschreven worden zodra de inschrijving is geopend. Iedereen moet zich inschrijven via deze site, pupillen, junioren, senioren en lopers. Het wedstrijdsecretariaat zal deze taak niet op zich nemen. Na-inschrijving is niet mogelijk.

   Medaille verdeling
   Bij de pupillen en junioren worden de medailles verdeeld naar categorie en opgesplitst in jongens en meisjes. Bij de junioren is er geen splitsing in eerstejaars of tweedejaars. De senioren zullen één categorie vormen, wel gesplitst in mannen en vrouwen. Dit geldt zowel voor de meerkamp, als bij de lange afstanden.

   Vrijwilligers
   De organisatie is nog op zoek naar diverse vrijwilligers, juryleden, mensen voor in de kantine en hulpouders die met de pupillen groepen kunnen meedraaien. Lijkt het u leuk om een dag(deel) te komen helpen? Meldt u dan aan via: wedstrijdsecretariaat@avspiritlelystad.nl. Wilt u hierbij uw naam en welke taak u op zich wilt nemen vermelden.

  • Zaterdag zijn weer de jaarlijkse clubkampioenschappen gehouden. Met goed weer en een degelijke organisatie was het dik in orde. De opkomst was redelijk maar kan natuurlijk altijd beter.

   In diverse categorieën werd gestreden om de eer. De spannendste strijd ontstond bij de C-junioren Jongens waar het verschil slechts 9 punten bedroeg tussen de nummer 1 en 2. Het zou leuk zijn als iemand nog een verslagje maakt van de jeugdwedstrijd, stuur het naarnieuws@avspiritlelystad.nl

   De lange-afstand lopers liepen een baanwedstrijd, de vrouwen 3 km en de mannen 5 km. Bij de vrouwen ging de overwinning naar Jolande Hendrikse, na een supersnelle start finishte ze in 12:30. Verder liep Janet Vrieling een clubrecord, ook al weet ze dat zelf waarschijnlijk nog niet. Bij de heren ging de overwinning zoals verwacht naar Henk Wolf met een degelijke 18:24. Verder verraste de 17-jarige nieuweling Selleman Mohamed met een tijd van onder de 19 minuten.