/
    • Lisanne Brouwer en Elke Molenaar deden zaterdag mee aan het Open Gelders en Overijssels Kampioenschap. Drie eerste plaatsen en een verbetering van het clubrecord op de 1000m waren het resultaat.

      D-juniores Lisanne Brouwer en Elke Molenaar stonden afgelopen zaterdag 28 mei op de baan van Flevo Delta in Dronten om op een aantal individuele onderdelen mee te doen aan het Open Gelders en Overijssels Kampioenschap (OGOK).
      Lisanne had zich ingeschreven voor de 60 meter sprint, verspringen en discuswerpen; Elke wilde gaan voor de 60 meter horden en de 1000 meter.

      Ook al waren de weersomstandigheden niet gunstig, met name op de korte afstanden had iedereen last van de hevige wind, de dames wisten drie keer de hoogste plek op het podium te bereiken: Lisanne mag zich Gelders Overijssels Kampioen op de 60 meter sprint noemen met een finale-tijd van 8.54 sec.; bij de onderdelen verspringen en discuswerpen behaalde ze twee keer de 4e plaats met afstanden van 4.54 meter en 19.16 meter.

      Elke mag zich een jaar lang Kampioen op 2 onderdelen noemen: de 60 meter horden legde ze in de finale af in 10.86 sec. en de 1000 meter in een tijd van 3.07.33 min/sec. In die snelle tijd komt ook tot uiting waar ze de afgelopen periode samen met trainer Ruud van der Laan in de dinsdagavond-training aan gewerkt heeft. Ze is extra blij met deze prestatie, want naast het Gelders Overijssels Kampioenschap betekent het ook een nieuw clubrecord bij Spirit! Het oude record stond 27 jaar lang op naam van Corinne van der Geest: zij liep op 29-09-1984 op de baan in Krommenie een tijd van 3.10.00 min/sec.