/
    • Sjaak Meyberg heeft het diploma conditie- en hersteltrainer behaald. René Ester schreef hierover een stukje. Ook komen andere opleidingsperikelen aan de orde.


      Een kleine 3 weken geleden heeft Sjaak zijn cursus conditie- en hersteltrainer afgerond en is geslaagd voor deze cursus. Daarnaast is Sjaak in het bezit van het diploma looptrainer 2. Verder heeft hij tal van workshops gevolgd en wil aan het einde van het jaar nog een scholing doen voor de middenlange afstand. Voor de workshops worden certificaten en licentiepunten verstrekt. Deze geven aan dat je competent bent in de gevolgde lesstof. Indien Sjaak besluit om ook voor het diploma looptrainer 3 van de Atletiekunie verder te gaan, heeft hij al tal van vrijstellingen voor deze opleidingen en kan daardoor versneld door de cursus gaan. Als dat gedaan is dan zal Sjaak van de Atletiekunie zijn trainerslicentie krijgen. Dat zou dan betekenen dat we dan 4 looptrainers binnen Spirit hebben met een trainerslicentie. Daarnaast lijkt het Sjaak dan leuk om ook praktijktijkbegeleider te worden. V.w.b. het trainersniveau zijn we dus groeiende. In de toekomst hoopt Sjaak ook iets voor zichzelf te gaan beginnen op loopgebied, maar wil in ieder geval ook betrokken blijven bij Spirit voor 2 avonden. De intentie is in ieder geval om met elkaar te blijven samenwerken. Inmiddels is Sjaak ook ingeschreven bij de KvK zodat een eigen bedrijf niets meer in de weg staat. Ik heb nogal eens contact met Sjaak waarbij we dan vaak zitten te brainstormen over hoe we Spirit verder kunnen brengen. We lopen nu met het idee om met Sjaak een trainingsgroep op de dinsdagavond te gaan starten. Hier blijkt een serieuze behoefte aan te zijn omdat er binnen Lelystad geen loopgroepen op de dinsdagavond zijn. Dat zou een goede manier zijn om Spirit verder te kunnen laten groeien. Vooral bij de beginnersgroepen zijn er mensen die graag op de dinsdag willen blijven lopen. Wel is het dan de bedoeling dat de groep ook in een behoeft gaat voorzien. We zitten te denken aan een doelgroepen groep. Dus in groepsverband naar specifieke evenementen en of wedstrijden toe te trainen. Zaak hierbij is wel dat het dan laagdrempelig moet zijn. Het is ook zo dat Ruud van de Laan op dit moment een groep training geeft waarbij het niveau nog niet hoog en jong genoeg is. Het is de bedoeling dat mensen die bij Ruud trainen toch een 10 km binnen de 6 à 37 minuten gaan lopen in de toekomst. Mensen zoals ik die dat nooit gaan halen hebben dan een alternatief als er een schifting moet gaan komen als de groepen te groot gaan worden.

      Over 2 weken start er een looptrainerscursus bij Phanos in Amsterdam. Deze cursus is vergelijkbaar met niveau 3 van de Atletiekunie, maar heeft niet het competent gericht werken wat de AU hanteert. Hierdoor hebben we ook geen praktijkbegeleider nodig. Rob Salomonsen en ik gaan deze cursus volgen en we hopen in oktober het diploma te halen.

      Bij de Atletiekunie heb ik een aanvraag ingediend om de cursus JAT 3 (jeugdatletiektrainer) te mogen laten plaats vinden bij Spirit. De keuze van de cursuslocatie is al min of meer gevallen op Spirit maar is nu nog niet definitief. Ik heb een lijst in moeten vullen met vragen of we ook aan de eisen van de cursus kunnen voldoen v.w.b. de accommodatie en beschikbaarheid. Ik verwacht verder geen problemen meer zodat Marco van Drunen en Saïd Hasnaoui in oktober kunnen starten. Er is inmiddels ook al een praktijkbegeleider (John Janssen uit Dronten) die hen daarbij wil helpen. Als Marco en Saïd hun diploma halen hoop ik dat ze ook pb-er willen worden zodat we dan niet meer afhankelijk zijn van andere verenigingen. Voor zover de ontwikkelingen binnen het trainerskorps.

      René Ester
      Trainerscoördinator