/
    • Elke Molenaar doet verslag van haar succesvolle deelname aan de Hurdles Special Hortas afgelopen zondag in Epe.


      Geen huiswerk/vakantie en mooi weer in het vooruitzicht, dus op het allerlaatste moment ingeschreven voor een tweekamp op de 60 mh en een ‘losse’ 300 mh. Vroeg samen met mijn moeder naar Epe vertrokken. In het midden van het wedstrijdprogramma stond er een clinic van Karin Ruckstuhl gepland. Het was de bedoeling dat de CD-junioren zich na de 1e wedstrijdronde op die manier konden verbeteren voor de 2e keer. Het leek me ook erg leuk om tips en adviezen van Karin te krijgen.

      Niet zelf geschreven: Karin is een All Star van de Atletiekunie: zij heeft in de meerkamp haar sporen dik verdiend, o.a. door in 2006 2e te worden op de WK indoor (in Moskou) en 2e op de EK outdoor dat jaar (in Göteborg). Op de 7- en de 5-kamp is ze Nederlands Recordhoudster. Op de korte horden is Karin ook hoog op de ranglijst aller tijden terug te vinden: op de 100m horden is ze met 13.17 goed voor de 3e tijd ooit door een Nederlandse atlete gelopen.)

      Om 10.30 uur moest ik voor de eerste keer de 60 mh lopen: ik kwam wat traag uit de startblokken, maar finishte toch als 1e in een (elektronische) tijd van 10.59. Dit was al sneller dan de tijd die ik liep tijdens de competitie in Nieuwegein (10.83), dus een PR had ik binnen.

      Karin stond om 11.30 uur klaar voor de D-junioren. Ze leerde ons in rap tempo een paar nieuwe oefeningen en ze bekeek iedereen apart, zodat ze ons echt persoonlijke adviezen mee kon geven. Bij mij zei ze bijvoorbeeld dat ik met mijn lange benen moest proberen om iets minder te zweven. Dat heb ik ook echt geprobeerd tijdens mijn 2e race: de klok stopte op 10.45, een nieuw PR en weer 1e (en een tijd die goed is voor een 7e plaats in de landelijke ranglijsten). Toen ‘even’ wachten, want om 15.00 uur stond er nog een 300 m horden op het programma. Tijdens de blokmeerkamp in Soest had ik die gelopen in 51.7 (handtijd). Die wilde ik proberen te verbeteren. Ook al was er de hele dag veel tegenwind, ik wist te finishen in 51.30 (et) en werd daarmee weer eerste.

      Met de prijsuitreiking stond ik dus twee keer op het podium en kreeg ik twee keer een 1e prijs uitgereikt: dit waren waardebonnen om te besteden bij een Runnersworld-winkel. Uiteindelijk kreeg ik nog een verrassing, want ik werd nog een keer naar voren geroepen. Toen kreeg ik een mega-prestatiebeker uitgereikt, omdat de wedstrijdleiding vond dat ik degene was die binnen de D en C meisjes rubrieken samen de beste prestaties had laten zien. Moe, maar blij met mijn prijzen en een T-shirt met de handtekening van Karin erop, kwamen we om 18.00 uur weer terug in Lelystad.

      Elke Molenaar.
      Elke in aktie: