/
    • Eerste ‘echte’ meerkamp (6 onderdelen in 2 dagen) voor Elke Molenaar eindigt in goud.

      Tijdens het NK Meerkamp op de baan van AV NOP in Emmeloord in het weekend van 21 en 22 mei werd er op beide dagen naast het programma voor de topatleten een nevenprogramma voor B, C en D junioren gehouden. Elke had zich voor dit nevenprogramma ingeschreven. Het zou haar eerste ‘echte’ meerkamp worden: 60 meter horden, hoogspringen en speerwerpen op dag 1 en verspringen, kogelstoten en een afsluitende 600 meter op dag 2.
      Het werd een enerverend weekend.

      Op dag 1 stond na 60 meter horden de klok stil op 10.35 sec., een 1e plaats; een hoogte van 1.40 m. was geen probleem en gaf op dat onderdeel een 2e plaats; speerwerpen is (nog) niet helemaal Elke haar ding, toch was de 17.65 meter goed voor een 5e plaats. Deze 3 onderdelen omgezet in punten maakten dat ze op het eind van dag 1 het klassement aanvoerde met 1380 punten.

      Zondag opnieuw op tijd naar Emmeloord, want om 13.00 uur stond het verspringen op het programma: 4.39 m betekende een 2e plaats. Daarna moest de kogel van 2 kg gestoten worden, het onderdeel waar Elke het meeste moeite mee heeft. 7.16 m is weliswaar een persoonlijk record, maar vergeleken met de afstanden van enkele andere deelnemers (meer dan 9 meter) was dit goed voor een 10e plaats op dit onderdeel. Elke dacht zeker te weten dat ze hierdoor de leiding in het klassement moest overdragen aan Heleen Bruintjes van AV NOP of Celine den Bremer van AV PEC, maar ze kon toch nog aan het laatste onderdeel beginnen met een kleine puntenvoorsprong. Haar afsluitende 600 meter waren schitterend: onder een sterk aanwakkerende wind wist ze te finishen als 1e in een eindtijd van 1.43.96 (heel dicht bij het 22 jaar oude clubrecord van Marcelle Mulder van 143.30).

      Moe, maar apetrots met een eindscore van 2883 punten op de meerkamp, bracht ze een gouden plak mee terug naar Lelystad.