/
    • Dank namens de vluchtelingen

      Vanaf december 2015 tot september 2016 hebben we samen met heel wat vrijwilligers sport mogen aanbieden aan de tijdelijke vluchtelingen. De volledige accommodatie van AV Spirit Lelystad mochten we daarvoor gebruiken op de zaterdagmiddagen. Voor dit sporten was het natuurlijk ook nodig dat ze sportschoenen en kleding kregen. Gelukkig waren er binnen de vereniging heel veel mensen die sportkleding en sportschoenen overhadden. Zodat we alle vluchtelingen van sportkleding konden voorzien. 

      In de maanden augustus en september van het afgelopen jaar, zijn de vluchtelingen overgebracht naar verschillende andere opvangcentra. Afgelopen vrijdag, 27 januari heb ik samen met mijn vrouw Hélène enkele vluchtelingen bezocht in Balk en heb nog heel veel sportkleding en schoenen, die nog steeds na augustus binnen kwamen tot op de dag van vandaag, aan ze kunnen geven. Ze waren er erg blij mee en ik moest iedereen hartelijk danken voor de kleding en ook voorde vele warme sportmomenten die ze samen met de vrijwilligers hebben gehad.

      Wat mij betreft jammer dat ze weg zijn gegaan. Er was toch een band ontstaan tussen de vrijwilligers en de vluchtelingen. Het is mooi geweest om dit werk een tijdje te mogen doen. Maar heel jammer dat zoiets nodig is.

      Omdat de vluchtelingen nu elders verblijven, is het niet meer nodig om via onze vereniging sportkleding in te zamelen. Zelf wil ik als coördinator hiervan, dan ook iedereen bedanken voor de inzet en de kleding. Hopelijk worden de vluchtelingen op hun nieuwe locatie ook zo goed geholpen.

      Rob Salomonson