/
    • Gehonoreerde subsidie voor AV Spirit

      Dat sporten en bewegen gezond en belangrijk is weten we allemaal. Toch is het niet voor iedereen vanzelfsprekend om deel te nemen aan beweegactiviteiten of lid te zijn van een sportvereniging. Neem bijvoorbeeld mensen met een beperking, lichamelijk of verstandelijk of mensen met een vraag op het gebied van gedrag zoals ADHD of autisme, de drempel om deel te nemen aan sportactiviteiten is vaak hoog. Juist voor deze doelgroepen is bewegen belangrijk. Niet alleen om zo gezond mogelijk door het leven te gaan, maar ook vanwege de sociale omgang die sporten biedt.

      In april van dit jaar heeft 2Move&More, het bedrijf van Elske Warners, samen met AV Spirit de Sportimpuls aangevraagd voor sporten met een beperking. De Sportimpuls maakt deel uit van het VWS-programma Sport en Bewegen. Met de Sportimpuls worden lokale sport- en beweegaanbieders twee jaar lang financieel ondersteund bij het opzetten van activiteiten om meer mensen te laten sporten en bewegen. AV Spirit heeft ingezet op de Sportimpuls: ‘ Iedereen kan sporten’, waarmee we iedereen met een beperking sport en bewegen op eigen niveau kunnen aanbieden. Door samen te werken met 10 lokale organisaties en de steun van de Atletiekunie en het NOC*NSF kunnen wij de beoogde doelgroepen goed bereiken. In totaal zijn er 170 aanvragen binnengekomen voor deze Sportimpuls, waarvan er maar 31 zijn gehonoreerd. En wij zijn een van deze 31!!

      Samen met de samenwerkingspartnerts gaan we nu de eerste stappen zetten en concrete afspraken maken. We willen zo snel mogelijk starten met de interventies. Een interventie bestaat uit 6 trainingen op de locatie van de samenwerkingspartner en 6 trainingen bij AV Spirit. Na deze periode krijgen de interventiedeelnemers de keuze om lid te worden van de vereniging. Willen zij dit niet, dan helpen wij ze kennismaken met andere verenigingen om het blijven bewegen te stimuleren. Het project is zo opgezet dat na twee jaar alle nieuwe op te starten trainingsgroepen zijn geborgd binnen de vereniging. De deelnemers zijn volwaardig lid.

      Wil je graag meer weten over onze plannen of wil je je aanmelden om met dit geweldige project mee te helpen? Je bent van harte welkom om contact op te nemen met Elske Warners via info@2moveandmore.nl.