/
    • Allereerste NJK Racerunnen en Spirit is erbij!

      Zaterdag 24 september werd het allereerst Nederland Jeugd Kampioenschappen Racerunnen georganiseerd door Rotterdam Atletiek. Atleten vanuit het hele land streden hier om felbegeerde medailles en natuurlijk de grote wisselbeker voor de allround kampioen. Pepijn Scheepers en Paul Wilders vertegenwoordigen AV Spirit op dit mooie evenement.

      De zon schijnt, de organisatie is er helemaal klaar voor en Rotterdam Atletiek is ingesteld op een prachtige dag strijd. Een hartelijk welkom van de voorzitter, maakt dat we ons gelijk welkom voelen bij de vereniging. De Racerunners staan in een lange rij opgesteld en laten zien hoe hard RaceRunning Nederland zich heeft ingezet voor deze nieuwe sport.

      De dag werd geopend met clinics voor kinderen die de Racerunner graag een keer wilden uitproberen. Zij waren uitgenodigd via revalidatiecentra, fysiotherapeuten, scholen of vriendjes. Een mooie kans om nog meer kinderen te laten genieten van deze mooie sport en ze kans te geven om te rennen, iets wat zij normaal gesproken niet kunnen. Enthousiaste trainers vanuit het hele land hebben zich ingezet om deze clinics mogelijk te maken en nieuwe Racerun-talenten te werven.

      Om 13.00 was het dan tijd voor het serieuze gedeelte, de NJK Racerunnen. Vol spanning over wat er ging gebeuren verschenen Paul en Pepijn aan de start. Er werden vier afstanden gereden, 60 meter, 100 meter, 400 meter en 1000 meter. De kinderen mochten zelf bepalen op welke afstanden zij uitkwamen. Reden zij alle vier de afstanden, hadden zij kans om de allereerste allround Racerun Kampioen te worden.

      En wat deden onze twee kanjers het goed. Voor het eerst op een wedstrijd en dan gelijk vol de strijd aangaan. Dat resulteerde in dat Pepijn op alle vier de afstanden een medaille in de wacht wist te slepen en ook allround Kampioen werd. Een super mooie prestatie.

      Maar wat nog veel belangrijker is en prachtig om te zien, is dat de kinderen het super leuk hadden samen. Dat Pepijn, Paul wist op te peppen wanneer nodig, dat ze elkaar aanmoedigden en dat ze plezier hadden. De dag had alle ingrediënten die deze sport en dit evenement helemaal fantastisch maken.