/
    • In memoriam Onno Petiet

      Ons bereikte het droevige bericht dat het oud-lid van AV Spirit Onno Petiet op 26 augustus 2016 is overleden na een lange periode van afnemende gezondheid.
      Tijdens zijn actieve periode bij AV Spirit heeft Onno zich naast het lopen bij zijn club in het bijzonder ingezet voor het uitzetten van de parcoursen van zowel de Zuigerplasloop als de Wintercup.
      Hij was de stille kracht die niet graag op de voorgrond trad, maar zich daarentegen bijzonder verdienstelijk maakte bij allerlei klussen binnen de club. Zo heeft hij jaren lang gezorgd voor de jaarlijkse schoonmaak van het dak van de kantine, de kantine en de kleedkamers.  
      Hij was een bijzonder gezelligheidsmens, die zelfs nog lang nadat hij was gestopt met lopen nog steeds zijn hardloop vrienden en vriendinnen op woensdagochtend kwam opzoeken om gezellig samen te genieten van een kopje koffie. Eerst kwam hij nog zelfstandig met de fiets maar toen zelfs dat niet meer ging kwam Nel, zijn echtgenote, hem met de auto brengen.
      Bij wedstrijdjes op de baan waren hij en Rob de Vries onafscheidelijk de laatste 2 lopers. Zij duelleerden even fanatiek als de andere lopers om de wedstrijd te kunnen winnen. Zij duelleerden enkel om elkaar te kunnen verslaan en werden daarbij door de reeds gefinishte lopers en het aanwezige publiek enthousiast en hartstochtelijk aangemoedigd.
      Waar de leden Onno wel eens mee konden plagen, dat was als wij hem vroegen wanneer de douchkoppen van de badruimten in de kleedkamers  weer eens gereinigd dienden te worden. Een keer had hij deze een zodanig heet sopje gegeven dat ze allemaal gesmolten waren en dus vervangen dienden te worden. Maar Onno liet zich niet zo gauw op de kast jagen.
      Zijn betrokkenheid en niet aflatende hulpvaardigheid,  trouw en loyaliteit zijn onvergetelijk en wij zijn dankbaar voor de mooie herinneringen die hij bij ons achterlaat.
      Wij zijn hem dankbaar voor alles wat hij voor onze club heeft betekend.

      Naast het hardlopen genoot Onno  ook van het fietsen bij de Tourclub Lelystad.

      Actief mens als Onno was, heeft hij zich onder meer verder ingezet bij organisaties als het Humanistisch Verbond en de AA (Anonieme Alcohollisten).

      Onze gedachten gaan uit naar Nel, zijn kinderen, kleinkinderen en naaste familie. Wij wensen hen alle sterkte toe om dit verlies te kunnen verwerken.

      De plechtigheid voorafgaand aan de crematie vindt plaats op donderdag 1 september 2016 om 14.00 uur in de aula van crematorium Ölandhorst. 

      Klik hier voor de link naar de pagina op familieberichten.nl van Onno Petiet