/
    • 3e pupillenwedstrijd: 7 medailles en 5 clubrecords rijker!

      Dat de jeugd van Spirit op de goede weg is, bleek bij de prijsuitreiking afgelopen zaterdag na afloop van de 3e pupillenwedstrijd.
      Voor het eerst sinds een aantal jaren werd er tijdens deze pupillencompetitie weer een 4-kamp afgelegd (2 technische onderdelen + sprint + lange afstand).
      Voor sommigen lagen er nu kansen in 't verschiet (degenen die een goede lange afstand in de benen hebben) en voor anderen vechten om in de top van het klassement te blijven ook ná die lange afstand.

      Zoals altijd telden ook dit jaar de beste 2 van 3 resultaten. De nummers 1 t/m 5 vielen in de prijzen. Dat betekende 7 medailles voor Spirit aan het eind van deze pupillencompetitie.

      1e plaats voor Tim Tempelman (JPA2)
      2e plaats voor Zahra de Vries (MPD)
      3e plaats voor Maria Pascal (MPB)
      4e plaats voor Iris Turksema (MPA2) én Mathijs Adriaanse (JPA1)
      5e plaats voor Silas Hoeve (JPA1) én Luca Gerringa (JPB)

      Gefeliciteerd allemaal!

      Daarnaast bleek dat er door 5 pupillen een clubrecord was verbroken of gevestigd.

      Tim Tempelman legt de lat hoog voor zijn "volgers". Hij behaalde 2313 punten in zijn beste 4-kamp bij de JPA.
      Iris Turksema verbrak het clubrecord van haar trainster Lisanne Brouwer. Zij zet het clubrecord voor de 4-kamp bij de MPA op 1784 punten. Goede lerares gehad, Iris!
      Bij de jongens pupillen B hebben 3 jongens allemaal het bestaande clubrecord op de 4-kamp verbroken.
      Tycho de Vries 1570 punten, Luca Gerringa 1573 punten en het nieuwe clubrecord komt op naam van Roy van Weezep met 1619 punten.
      Bij de meisjes pupillen B werd de 4-kamp een prooi voor Maria Pascal. Zij zet het nieuwe clubrecord op 1563 punten.
      Tenslotte laat Zahra de Vries bij de MPD zien dat er toch écht een nieuwe leeftijdscategorie bij moet. Zij vestigt een clubrecord door haar 4-kamp te beëindigen met 930 punten!

      Naast deze toppers hebben ALLE 37 pupillen die meededen aan deze competitie meerdere keren zichzelf verbeterd én laten zien dat AV Spirit staat voor enthousiastme, teamgeest en support naar elkaar toe.

      Alle uitslagen zijn te vinden op atletiek.nu en binnenkort zal de volledige totaaluitslag te vinden zijn op www.pupillenatletiek.nl.

      Vanaf ongeveer half juli wordt daar ook bekend gemaakt welke atleten (en ploegen) naar de finale mogen op zaterdag 17 september.

      Daniëlle van Drunen, wedstrijdsecretariaat jeugd