/
    • C- en D-junioren strooien met persoonlijke records

      Zaterdag 21 mei stond voor de CD-junioren van AV Spirit de tweede competitiewedstrijd op het programma. Voor sommigen ook hun 2e wedstrijd ooit en voor een enkeling was het zelfs de allereerste wedstrijd.
      Het weer werkte aardig mee, niet té warm; de wind kon je afwisselend helpen of wat tegenwerken...
      Het bleek echter ideaal weer om goede prestaties neer te zetten en daarom sneuvelden er 23 pr's, werden er 14 geëvenaard of dicht benaderd en 12x was het onderdeel nieuw voor de atleet of atlete.

      D-meisjes
      Rilana: verbeterde haar pr op kogelstoten met ruim 1 meter, liep tussen 2 stoten door nog even een pr op horden en sloot haar dag af met een nette 4.20 voor haar 1e 1000 m.
      Fenna A: Snoepte ruim een halve seconde van haar pr op de horden, kreeg helaas tijdens haar 1000 m een trap tegen haar enkel en moest ook het kogelstoten aan haar voorbij laten gaan.
      Eva: begon met een pr op hoogspringen, nam tussendoor het kogelstoten van Fenna ff over (that's the Spirit!) en sloot af met een evenaring van haar pr op verspringen.
      Faith: begon helaas met 3 ongeldige pogingen op speer, sprong een pr bij verspringen (10e) en kwam dicht bij haar beste 60 m sprint.
      Fenna M: haar eerste wedstrijd: de punten binnengehaald op speer en een nette tijd op de 60 m sprint; Ga zo door!
      Amber: na vorig weekend tijdens de pinkstermeerkamp al 4 tienden van haar pr afgesnoept te hebben, kon er vandaag nog wel 3 tienden af en dook ze ruim onder de 12 seconden op de 60 m horden (3e), vervolgens bleef ze solidair met Eva en haalde ze dezelfde hoogte, waarna de 60 m sprint ook nog wel 3 tienden sneller kon dan haar pr (10e).

      D-jongens
      In de week voorafgaand waren er wat onderdelen gewisseld tussen de atleten vanwege een blessure van Joël, die donderdag helaas helemaal moest afhaken. Bas en Kyle namen stoer zijn plaats in op resp. de 80 m en de 80 m horden.

      Kyle: moest vlak voor het discuswerpen nog even de estafette overlopen met Bas, Eric en Leon, wierp bij zijn 1e keer discus bijna 11 meter, kon zich daarna alweer opwarmen voor zijn eerste 80 m horden en sloot die prima af! Mooie techniek, Kyle!
      Eric: Na 2x estafette kwam hij dicht bij zijn pr op horden en zette een prima tijd neer op de 1000 m.
      Thijs: kwam alleen om even een 1000 m te lopen, maar liet ons genieten van zijn race en kwam op een paar tienden van zijn pr binnen en behaalde een 6e plaats.
      Bas: na de estafette had hij nog twee onderdelen. Bij verspringen sprong hij voor het eerst als junior en behaalde een mooie 3m20. Aan het eind van de middag zette hij een nette tijd neer op zijn eerste 80 m sprint.
      Coen: vanwege het ontbreken van Erik C nam Coen het hoogspringen van hem over. Hierbij evenaarde hij zijn pr. Na heel lang wachten verliep kogelstoten niet zoals hij had gewild, maar werd hij nog wel 3e.
      Keyran: in zijn eerste keer discuswerpen haalde hij net 14 m en verbeterde zichzelf met ruim 1 meter bij kogelstoten (9e)
      Leon: na 2 x estafette en heeeeeel lang wachten ook voor hem een pr en wel op de 80 m sprint.
      Timon: na een verbetering van zijn tijd op de horden met bijna 1 hele seconde (3e), moest ook Timon lang wachten. Zijn 2e onderdeel was de 80 m sprint, waar hij dicht bij zijn pr kwam en waarna hij nog een sprintje mocht trekken naar verspringen. Met waarschijnlijk schoenen die te klein aan het worden zijn, sprong hij nog een nette 3m93 (9e).

      C-meisjes
      Wiktoria (Wicky voor ingewijden): begon met een pr op speerwerpen (bijna 21 meter en 8e), wierp een pr met discus en daarna bij het verspringen liep het effe minder.
      Kira: begon met een pr van 15 cm op hoogspringen(9e), verbeterde haar verspringen met ruim 50 cm (8e) en zette een nette tijd neer op haar eerste 150 m sprint.
      Melana: snoepte een paar tienden van haar pr af op de 80 m horden (8e), verbeterde haar kogelstoten (6e) en liep een mooie tijd op ook voor haar een eerste 150 m.
      Kirsten: elke keer blijft ze dicht bij haar pr op horden (6e)(Kirsten, hou vol, het gaat je lukken!), verbeterde zichzelf op de 800 m en behaalde een mooie 4e plaats op de 150 m.

      C-jongens
      Dat ook bij de jongens C de teamspirit wel goed zit, bleek alleen al uit het feit dat 4 jongens voor 1 onderdeel even naar Amersfoort kwamen. Lleyton en Marc deden dat voor de estafette. Janno wierp op zijn enige onderdeel speer toch mooi maar elke keer verder dan zijn pr. En Finn zette op de 800 m een nette tijd van 2.30.68 neer, waarbij hij zelf de kar moest trekken tijdens zijn race.
      Klasse, jongens!

      Aashiq: kwam dicht in de buurt van zijn pr met kogelstoten en hoorde afgelopen week dat hij ook nog mocht hordelopen. Eerste keer: prima gedaan!
      Bjørn: na de estafette viel hij 's middags over een tas, door de EHBO opgelapt een mooie tijd gelopen op zijn eerste 150 m sprint.
      Geordy: een verbetering van zijn pr op horden (9e) en een 5e plaats bij speerwerpen ondanks dat het niet liep.
      Sjoerd: ook hij liep de estafette, moest daarna tot het eind van de middag wachten om een pr op kogel te mogen noteren.
      Pepijn: haalde bijna 1,5 seconde van zijn hordetijd af en evenaarde zijn pr op hoog.
      Janyk: liep ondanks dat hij zich tijdens zijn race blesseerde toch nog een pr op de 800 m en besloot zich daarna af te melden voor het verspringen om verder leed te vermijden.
      Renzo: begon met verspringen en bleef net 1 cm onder zijn pr, maar behaalde hiermee wél een mooie 4e plaats, 4m89, ging met medicijnen de 800 m in en kwam als 4e binnen in 2.21.84, daarna belette kramp en de te korte tijd tussen de onderdelen hem de 150 m te lopen.
      Shemar: ook Shemar en Pepijn bleven solidair met elkaar en sprongen beiden 1m45 hoog, daarna was het wachten tot de 150 m. Laatste onderdeel, laatste serie, maar wel knallen in een tijd van 18:86, verbetering van zijn (indoor)tijd en 5e plaats.

      Beste atleten, wat heb ik genoten van jullie prestaties, jullie aanmoedigingen naar elkaar en het klaarstaan voor je team wanneer dat nodig is.

      Namens ook jullie trotse trainers,

       

      Daniëlle van Drunen