/
    • Ben Metz gestopt bij Spirit

      Eind december is Ben Metz gestopt als trainer. Ben is lid van Spirit vanaf eind jaren 70.

      Ben is training gaan geven aan de heren vanaf dat Floris Roozendaal de toen opgezette damesgroep is gaan trainen. Dit was een middenlange afstand groep. Deze groep heeft Ben tot zijn 55ste getraind waarna Ben als trainer is gestopt. Op een zeker moment is de damesgroep van Floris Roozendaal overgenomen door Jos Kuipers voor de nodige jaren. Exacte getallen zijn mij niet bekend (bij Ben ook niet). Nadat Jos niet meer in staat was om zelf de trainingen te geven heeft Ben op verzoek van Jos, de damesgroep overgenomen. Inmiddels was het geen damesgroep meer omdat hij voor het grootste deel uit heren bestond. Daardoor heeft Ben de laatste 5 a 6 jaar deze groep weer van trainingen voorzien op de maandag en donderdagavond. 

      Nu Ben gestopt is wordt zijn groep overgenomen door Peter van Loon voor wat betreft de baantrainingen en neemt Peter Geurtsen de maandagavonden waar met de duurlopen.

      Naast de trainingen heeft Ben 14 jaar lang een jaarlijks trainingsweekend georganiseerd die ieder 2de weekend van september plaats vond. Daarvoor ging men altijd naar 1 van de eilanden waarbij na ieder jaar een eiland werd opgeschoven. Dit heeft er o.a. voor gezorgd dat het altijd zo'n hechte groep is geweest. 

      Daarnaast is Ben vanaf het begin betrokken geweest bij de Zeebodemloop als parcoursbouwer en motorrijder tijdens de loop. Dat is dus ruim 25 jaar.

      Als blijk van waardering en dank heeft de groep Ben met een etentje bedankt. 

      Ook ik wil Ben bedanken voor de vele jaren waarin Ben vrijwilliger en trainer van Spirit is geweest. Betrouwbaar, altijd aanwezig, niet op de voorgrond, ietwat stug maar een vrijwilliger die van grote waarde is voor een vereniging als Spirit, zijn de dingen waar ik aan denk bij Ben.

      Ben het gaat je goed en kom nog eens langs om een bakkie halen.

       

      René Ester
      Trainerscoördinator