/
    • NK CD-Indoor

      Afgelopen weekend was het eindelijk zover. Het NK indoor seizoen begon met de NK CD junioren in het Omnisport in Apeldoorn. Zaterdag al vroeg afgereisd met 3 D junioren. Joël en Timon Hoeve en Keyran Witmond. Als eerste mocht Joël Hoeve kijken hoe zijn ontwikkeling is geweest op verspringen. Beneden in de warming up ruimte mocht hij beginnen. Keurig netjes aanloop uitgemeten en perfect uitkomend, sprong hij meteen een PR van 4.42 mtr. Om in zijn tweede sprong exact dezelfde afstand te springen, weer een 4.42. Met een mooie laatste sprong van 4.52, plaatste hij zich tot ieders verbazing voor de finale verspringen later die dag.

      Kort na de kwalificatie van verspringen,waren alledrie de heren aan de beurt voor de series 60 mtr.horden. Ze behaalden alledrie een nieuw PR en de broeders Hoeve mochten zelfs door naar de halve finale. Joël ging zelfs met een achtste tijd door.

      Hierna was Keyran aan de beurt op kogel. Met een verbetering van zijn PR was hij helaas niet door naar de finale.

      Na een korte onderbreking, waren we toe aan de halve finale horden. Timon kwam met weer een verbetering van maar liefs een halve seconde, toch wat te kort voor de finale. Ook mocht het voor Joël niet zo zijn. Na een slechte start, kwam hij toch nog dichtbij. Beide heren hebben in ieder geval een leermoment erbij.

      Als afsluiting van een lange dag, mocht Joël nog uitkomen in de finale verspringen. Met sprongen van 4.47, weer 4.42 en 4.32, eindigde hij op een mooie negende plaats.
      Een succesvolle dag vol met PR's waar je trots op mag zijn!

      Op zondag waren Geordy Witmond en Melana Agricola aan de beurt. Tijdens de warming up, kregen we zelfs te maken met een echte ontruiming. Gelukkig bleek het vals alarm. Maar door deze onderbreking schoof wel de hele chronoloog een uur op.

      Geordy begon met de 60 mtr. horden. Waar hij zijn PR scherper stelde,maar toch nog wat te kort kwam op de concurrentie.

      Hierna had Geordy de kwalificatie voor verspringen. Waar hij zijn PR verbeterde naar 4.65, maar ook hier zich niet kon plaatsen voor de finale.

      Melana ging het proberen bij de kwalificatie kogel. Tot een ieders verbazing stootte ze een nieuw PR van 8.76, een verbetering van 1.25 mtr. En wat later bleek, een plaats in de finale.

      Bij de laatste ronde van kogel werd Melana opgehaald om de serie van de 60 mtr. sprint te lopen.
      Door de slechte voorbereiding kwam ze niet tot een goede race.

      Voor Geordy zat er nog een onderdeel in de planning: een 60 mtr. sprint. Met een kleine verbetering van zijn PR mocht het helaas niet zo zijn. Met een ervaring rijker was het NK voor Geordy afgelopen.

      Na een pauze mocht Melana uitkomen in de finale van kogel. Hier geen verbetering meer van haar PR, maar beëindigde zij haar NK op een twaalfde plaats.

      Getekend,
      Een supertrotse hoofdtrainer.