/
    • Organisator Joeri Wolf doet verslag van het jeugdkamp van afgelopen weekend. Ook zijn er foto's gamaakt die je kunt bekijken.

      Afgelopen weekend heeft er bij spirit sinds lange tijd weer een jeugdkamp plaats gevonden. Ik (Joeri) had vanuit het CIOS Arnhem een opdracht die ik nog moest doen m.b.t. tot een groot evenement of kamp en dacht hierbij gelijk aan Spirit. Bij dit kamp was de jeugd van de atletiek vereniging uit Zeewolde ook aanwezig.

      Zaterdag 28 mei
      Op zaterdag 28 mei was het dan zover, de kinderen hadden er onwijs veel zin in en waren allemaal mooi op tijd. Hierdoor konden we vlot beginnen met het welkoms woord en natuurlijk het opzetten van de tenten. Na een tijdje stond alles en hadden de jongens en meisjes nog even de tijd voor zich zelf voordat we met het middag programma zouden beginnen, in de middag hebben we van 13.00 uur tot 15.00 uur een sport en spel toernooi gehouden, de kinderen gingen dertien verschillende onderdelen langs en konden hierbij letters verdienen. Uiteindelijk moesten ze van deze letters een woord maken. Gedurende de spelen moest er veel samengewerkt worden tussen de pupillen en junioren die in het groepjes zaten, dit uitte zich in een hele leuke en sportieve sfeer.

      Om 15.00 uur zijn we na een korte uitleg richting het bos vertrokken, hier hebben we het spel spons/ water/ vuur gespeeld. Sommige kinderen kenden het spel al maar de meesten nog niet. Het spel werd erg enthousiast gespeeld en de jongens en meisjes vonden het leuk om te doen. Na 3 ronden te hebben gespeeld zijn we weer terug gelopen naar het kamp terrein want het was ondertussen alweer 16.45 uur en het eten zou rond 17.00 uur gebracht worden door “de Steiger” uit Lelystad. Om 17.15 uur zat iedereen aan tafel en konden we beginnen met eten. Na het eten hadden de kinderen de tijd om de bonte avond voor te bereiden, omdat er nog weinig (3) inschrijvingen waren voor de bonte avond heb ik dit nog even benadrukt, uiteindelijk hadden we een mooie en gevulde avond. De bonte avond duurde van 19.30 uur tot ongeveer 21.30 uur. Hierna konden de pupillen nog even blijven in de “disco” en gingen de junioren zich klaarmaken voor het douanespel. Alle junioren stonden om 22.00 uur klaar om richting het bos te gaan voor het douanespel. Hierbij werden de leerlingen in 2 groepen verdeeld, één groep met smokkelaars en één groep met douaniers, de smokkelaars moesten de overkant van het bos bereiken zonder door één van de douaniers gezien te worden. Dit hebben we een aantal keer gespeeld zodat iedereen een keer de rol van smokkelaar en douanier had gehad. Om 00.45 uur liepen we weer terug naar de atletiekbaan, hier konden de junioren nog even wat drinken en daarna moesten ze richting bed. ’s Nachts hadden we namelijk nog een leuke activiteit gepland, de 1000m by night! Hierbij werden de junioren om 02.45 uur uit bed gehaald en moesten ze sportschoenen aan doen en hun zaklamp meenemen. De zaklampen werden vervolgens verspreid over de rand van de baan neergelegd. Zo was er voldoende licht om de baan te kunnen zien. Toen alles klaar was gingen we met de junioren richting de 1000m startlijn, hier zijn we gestart voor de 1000m by night. De één heeft hem half slaap wandelend afgelegd terwijl er ook hard werd gestreden. Nadat iedereen gefinisht was haalden we de zaklampen weer op en konden de junioren weer naar bed. De nachtwachten (Dennis Brouwer, Michael Hooper en Joeri Wolf) liepen ’s nachts nog wel eens een rondje om te kijken of alles in orde was bij de tenten, zo was er een groepje meiden die het presteerden om pas rond half 6 te gaan slapen.

      Zondag 29 mei 2011
      De eerste jongens en meisjes werden om 7.30 al wakker, rond 7.45 heb ik het wekmuziekje van Jochem Meijer aangezet om de overige jongens en meisjes ook te wekken. Iets over 8 stonden Frida en Cathy klaar om de ochtend gymnastiek te verzorgen, hierbij hebben we allerlei verschillende dansjes op muziek gedaan. Vervolgens hebben we lekker ontbeten en konden we vervolgens de tenten opruimen. Iedereen was hier mooi optijd mee klaar. Zo hadden we nog tijd om trainer Marco van Drunen in het zonnetje te zetten want die was tenslotte jarig op 29 mei. De kinderen konden vervolgens vanaf half 12 de startnummers ophalen voor de wedstrijd. De eerste nummers begonnen om 12.30 uur. Iedereen deed 2 technische onderdelen (kogelstoten of balwerpen en verspringen. Als afsluiting van de wedstrijd liep iedereen een 600 meter met hindernissen. Hierbij moesten de deelnemers verschillende obstakels passeren zoals een steeple bak gevuld met water. Na een hoop rekenwerk is er bij de wedstrijd een winnaar uit gekomen, ze streden tenslotte om de beker. De winnaar is uiteindelijk A.V. Zeewolde geworden met een klein verschil. De middag is afgesloten met een groepsfoto. Ik kijk terug op een geslaagd en vooral heel gezellig kamp. Iedereen ging leuk met elkaar om en er zijn eigenlijk geen ernstige dingen gebeurd.

      Ik hoop dat het traditie gaat worden om ieder jaar een kamp te organiseren!

      Sportieve groet,

      Joeri Wolf
      CIOS Arnhem